Rumah > Pusat Berita > Berita Industri

Pusat Berita

Berita berkaitan

Tiada hasil carian!

Apakah ciri-ciri filem polimida apabila digunakan?
2022-02-11 11:20:25

Sudah tentu, kerana kesan penggunaan yang baik, harga filem polimida lebih tinggi sedikit daripada produk lain yang serupa. Walau bagaimanapun, sebagai pita perindustrian yang penting, ia sering digunakan dalam industri. Oleh itu, jika ia digunakan dalam industri, anda harus memilih pita jenis ini, kerana terdapat banyak keperluan kerja industri yang mesti dimeteraikan. Jika anda memerlukannya dalam kehidupan, anda boleh memilih jenis pita lain, yang mempunyai ekonomi tertentu.


Filem polyimide adalah pita industri yang telah diterima baik oleh ramai pengguna. Memandangkan pengguna menyukainya, ia mesti mempunyai ciri-cirinya. Apakah ciri-ciri penggunaan?


1. Ketumpatan tinggi. Malah, untuk pita, ia perlu mencapai ketumpatan tertentu. Hanya pada ketumpatan tertentu boleh hasil yang lebih baik dicapai dalam penggunaan. Ia bukan sahaja meningkatkan ketegasan, tetapi ia juga meningkatkan pengedap.


2. Rintangan suhu tinggi. Ini juga merupakan ciri yang mesti ada untuk pita industri, kerana terdapat banyak persekitaran suhu tinggi dalam persekitaran industri.


Pita Filem Polimida


Jika rintangan suhu tinggi yang baik tidak dapat dicapai, tujuan penggunaan tidak akan tercapai, bukan sahaja untuk kegunaan industri, tetapi juga untuk pita yang digunakan dalam kehidupan seharian. Terdapat juga banyak persekitaran suhu tinggi di mana pita digunakan, jadi anda memerlukan pita sedemikian juga.


3. Rintangan sinaran. Ini juga merupakan salah satu sifat terpenting bagi filem polimida. Bukan sahaja untuk memenuhi keperluan perlindungan komponen industri, tetapi juga untuk memenuhi keperluan perlindungan alam sekitar tubuh manusia.


4. Rintangan kimia. Dalam tetapan industri, banyak digunakan dalam persekitaran kimia. Jika ia adalah pita biasa, secara semula jadi ia tidak dapat memenuhi keperluan ini.


Pita dua sisi polimida mempunyai penebat yang sangat baik, rintangan haus, rintangan asid dan alkali, rintangan suhu tinggi 300 darjah / 10 minit, 180 darjah, dan boleh digunakan untuk masa yang lama. Ia digunakan secara meluas untuk perlindungan kimpalan dan pengikatan penebat suhu tinggi gegelung pengubah; bahan penebat kapasitor, perlindungan pelindung semburan suhu tinggi jari emas PCB, dan pembuatan dan pengikatan bateri litium telefon bimbit.


Tag berkaitan: Pita Penebat Katpon