Rumah > Pusat Berita > Berita Industri

Pusat Berita

Berita berkaitan

Tiada hasil carian!

Apakah aplikasi filem polimida pelekat?
2022-02-16 11:44:55

Proses lukisan dwipaksi polimida, seperti gentian karbon, adalah isu proses asas. Banyak yang kita tidak tahu. Di negara luar, masalah proses ini telah diselesaikan dengan kebijaksanaan generasi jurutera proses. Jurutera proses domestik adalah orang yang rugi dan tidak boleh menyelesaikan masalah proses dengan status quo. Setahu saya, polimida wakil industri DuPont ditakrifkan sebagai produk ketenteraan.


Ia tidak dibenarkan membina barisan pengeluaran di luar negara untuk mengelakkan penyebaran teknologi; Orang Cina tidak dibenarkan memasuki barisan pengeluaran regangan filem dwipaksi AS, tidak kira di mana anda berada sekarang? Tidak asalkan Cina. Jika ia hanya masalah peralatan, mengapa gentian karbon domestik hanya boleh menjadi T300 terendah, dan keseragaman antara kelompok tidak dapat dijamin? Kedua-dua T700 dan 800 diimport dan terpaksa melencong. Produk ketenteraan seperti ini tidak ingat kosnya. Kalau boleh guna duit, apatah lagi ratusan juta, berpuluh bilion. Ia hanya beberapa minit.


Kilang filem polimida


Filem polimida pelekat ialah pita prestasi tinggi. Oleh kerana prestasinya yang tinggi, ia mempunyai pelbagai aplikasi. Apakah skop aplikasinya?


1. Filem. Kita semua tahu bahawa filem itu mesti ditampal dengan pita semasa digunakan, atau kerana keperluan pengeluaran, atau kerana kegagalan semasa digunakan. Oleh kerana filem nipis, sukar untuk menyesuaikan diri dengan pemilihan pita. Ia mesti mempunyai pengedap yang kuat, tetapi pita ini juga akan berfungsi dengan baik.


2. Cat. Salutan juga akan digunakan semasa pengeluaran dan penggunaan, sama ada untuk kemasan, atau untuk menukar kawasan salutan keseluruhan. Penggunaan pita ini juga mempunyai kebolehsuaian yang hebat.


3. Plastik. Perlu diingatkan bahawa terdapat banyak jenis pita yang melekat pada plastik, tetapi tidak banyak yang benar-benar menjadikannya berfungsi dengan baik. Ia adalah tepat kerana kelicinan plastik itu sendiri yang tidak dapat mencapai prestasi pengedap yang baik semasa digunakan. Walau bagaimanapun, proses pembuatan dan bahan filem polimida ini sendiri mempunyai kekhususan tertentu, jadi ia boleh disesuaikan dengan penggunaan plastik.


4. Untuk pelbagai bahan komposit, bahan komposit itu sendiri sangat licin, dan komposisi kimianya tidak begitu pasti, jadi keperluan untuk pita adalah sangat tinggi, tetapi pita ini mempunyai kebolehsuaian yang baik.


Tag berkaitan: Pengilang filem PI China