Rumah > Pusat Berita > Berita Industri

Pusat Berita

Berita berkaitan

Tiada hasil carian!

Polimida menghalang pembakaran tanpa menambah kalis api.
2022-02-14 11:27:32

Filem polimida 6052 mempunyai sifat kimia yang stabil. Polimida menghalang pembakaran tanpa menambah kalis api. Umumnya polimida tahan terhadap pelarut kimia seperti hidrokarbon, ester, eter, alkohol dan halotana.


Ia juga tahan terhadap asid lemah, tetapi tidak disyorkan untuk digunakan dalam persekitaran bes kuat dan asid mineral. Sesetengah polimida seperti CP1 dan Corin XLS adalah larut pelarut, yang membantu membangunkan aplikasinya dalam salutan semburan dan pemautan silang suhu rendah.


Filem polytetrafluoroethylene diperbuat daripada resin polytetrafluoroethylene melalui pengacuan, pensinteran, penyejukan, pusingan dan kalendar. Filem yang dihidupkan ialah filem tidak berorientasikan, dan filem tidak berorientasikan menjadi filem berorientasikan selepas digulung, dan filem tidak berorientasikan ialah 1.1-1.8 kali daripada filem separuh berorientasikan. Filem digunakan sebagai dielektrik kapasitor penebat konduktor.


Penebat instrumen elektrik, gasket pengedap mempunyai kehabluran yang tinggi, orientasi molekul yang ketat, dan keliangan kecil, jadi filem PTFE telah dipertingkatkan dengan banyak. Filem PTFE dibahagikan kepada filem warna PTFE, filem diaktifkan PTFE dan filem F46. Sejumlah pewarna diacu dan disinter menjadi kosong, kemudian diputar dan digulung menjadi filem PTFE berarah atau tidak berarah 13 warna merah, hijau, biru, kuning, ungu, coklat, hitam, oren dan putih . Menambah sejumlah pewarna pada filem warna polytetrafluoroethylene masih mempunyai penebat elektrik yang baik. Ia sesuai untuk penebat, pengelasan dan pengenalpastian wayar, kabel dan bahagian elektrik.


Filem polimida


Walaupun sejumlah pewarna ditambahkan pada penapis warna PTFE, ia masih mempunyai penebat elektrik yang baik. Ia sesuai untuk menambah serbuk gangsa kepada produk pengenalan penebat dan pengelasan wayar, kabel dan bahagian elektrik. Selepas rawatan pengaktifan, prestasi dipertingkatkan lagi. Ia boleh dikompaun dengan getah dan logam, dan juga boleh membuat pita khas yang memenuhi keperluan reka bentuk. Ia digunakan secara meluas dalam industri ringan, industri ketenteraan, aeroangkasa, medan minyak dan bidang lain. Filem F46 mempunyai prestasi rintangan tekanan yang paling luar biasa.


Filem polimida pelekat juga merupakan sejenis pita, tetapi fungsi keseluruhannya telah bertambah baik. Pertama, ia adalah teknologi pengeluaran asing. Kita bukan sahaja tidak mengakui bahawa sebenarnya sukar untuk mencapai tahap yang sama di dalam dan luar negara dalam pelbagai teknologi perindustrian. Pita filem ini menunjukkan kelebihannya apabila digunakan, yang tidak dapat dicapai oleh banyak produk domestik.


Disebabkan ini, lebih ramai pengguna juga menggunakan pita ini. Apakah kelebihan menggunakannya? Pertama, pengedap yang lebih baik boleh dicapai semasa digunakan. Kita semua tahu bahawa fungsi utama pita adalah untuk mengelak. Kalau tak dapat hasil yang bagus, tak boleh dikatakan produk. Sesetengah produk domestik tidak boleh dimeterai dalam semua aspek.


Tag berkaitan: Pita Filem PI China