Rumah > Pusat Berita > Berita Industri

Pusat Berita

Berita berkaitan

Tiada hasil carian!

Memandangkan keseragaman ketebalan filem polyimide, kesan penggunaan
2022-02-18 15:42:57

Kaedah filem polimida terutamanya termasuk kaedah mencelup (atau dipanggil kaedah pelekatan aluminium foil), kaedah pemutus dan kaedah pemutus. Peralatan kaedah mencelup adalah mudah dan prosesnya mudah, tetapi permukaan filem sering terperangkap dengan serbuk aluminium, panjang filem adalah terhad, dan kecekapan pengeluaran adalah rendah, jadi kaedah ini tidak boleh dibangunkan; , panjang filem tidak terhad, dan ia boleh dihasilkan secara berterusan. Persembahan filem ini bagus dalam semua aspek. Filem yang secara amnya diperlukan boleh dihasilkan dengan kaedah ini; filem yang dihasilkan dengan kaedah regangan mempunyai prestasi yang bertambah baik dengan ketara, tetapi prosesnya adalah kompleks dan keadaan pengeluaran adalah keras. Pelaburan Harga produk yang besar, tinggi, hanya filem berkualiti tinggi yang menggunakan kaedah ini.


Penghasilan filem polimida bersalut gam pada asasnya adalah kaedah dua langkah, satu langkah: sintesis asid poliamik, dan langkah kedua: imidisasi pembentuk filem.


1. Guntingan yang baik, tebukan mudah dan pemotongan mati, rintangan suhu tinggi yang sangat baik dan rintangan pelarut! Jenis ZH-PIE265 tidak mempunyai filem keluaran.


2. Pita polimida anti-statik mempunyai kelebihan rintangan suhu tinggi, kekuatan tegangan tinggi, rintangan kimia yang baik, tiada gam sisa, dan perlindungan alam sekitar ROHS dan bebas halogen.


Ketuk Filem Polimida


3. Dengan sifat elektrik yang sangat baik, penebat tinggi (≤6.5KV), rintangan suhu tinggi, rintangan suhu rendah, rintangan asid dan alkali, elektrolisis rendah, sifat mekanikal yang baik, rintangan lelasan, rintangan koyak, rawatan pelekat khas, lekatan yang kuat, dengan The permukaan bertopeng tidak meninggalkan sebarang sisa pelekat selepas koyak.


Memandangkan kepentingan besar keseragaman ketebalan filem polyimide kepada kesan aplikasi dan kos pengeluaran, pemantauan dan mengawal keseragaman ketebalan filem polyimide telah menjadi pautan yang penting dan sangat diperlukan dalam pengeluaran perindustrian.


Di antara semua kaedah pemantauan, mod "pemantauan masa nyata dalam talian + pengesanan pensampelan luar talian" ialah skim kawalan ketebalan yang tipikal dan berkesan dalam kalangan perusahaan. Pemantauan masa nyata dalam talian adalah mudah, pantas dan tepat pada masanya untuk mendapatkan data ketebalan filem kelompok. Jika didapati bahawa sisihan daripada nilai yang ditentukan sangat turun naik, barisan pengeluaran boleh dihentikan tepat pada masanya untuk menyelesaikan masalah.


Tag berkaitan: Pengeluar Filem PI Penebat