Rumah > Pusat Berita > Berita Industri

Pusat Berita

Berita berkaitan

Tiada hasil carian!

Bagaimana untuk menyediakan asas yang kukuh untuk perindustrian filem polimida?
2022-02-09 10:36:25

Polimida mempunyai sifat dielektrik yang baik dengan pemalar dielektrik kira-kira 3.4. Pemalar dielektrik boleh dikurangkan kepada sekitar 2.5 dengan memperkenalkan fluorin atau penyebaran skala nano udara dalam polimida. Kehilangan dielektrik 10-3, kekuatan dielektrik 100-300kv/mm, polimida termoplastik Guangcheng 300kV/mm, rintangan isipadu 1017Ω/cm. Persembahan ini masih boleh dikekalkan pada tahap tinggi dalam julat suhu dan frekuensi yang luas.


Meningkatkan teknologi proses utama filem 6051 polyimide. Dengan pendalaman penyelidikan polimida, teknologi filem polimida yang dihasilkan sendiri negara saya akan bertambah baik secara beransur-ansur, dan kos pengeluaran akan berkurangan secara beransur-ansur.


Selepas kejayaan pengindustrian filem polyimide berprestasi tinggi yang dibangunkan oleh filem penutup polyimide di negara saya, ia akan mengurangkan harga filem polyimide berprestasi tinggi domestik dan mengurangkan kos bidang aplikasinya, yang sangat bermanfaat untuk pembangunan industri elektrik dan elektronik. di China.


Kilang Filem polyimide


Pada masa ini, terdapat keperluan mendesak untuk membangunkan secara aktif teknologi penyediaan dan pengeluaran resin khas yang stabil, untuk menyediakan asas yang kukuh untuk perindustrian filem polimida, untuk mengisi jurang dalam bidang teknikal berkaitan domestik, dan untuk memecahkan monopoli asing. pada filem polimida.


Teknologi ini menyediakan set lengkap teknologi utama yang matang untuk pembangunan bahan berteknologi tinggi sedemikian di China, menggalakkan kemajuan perindustrian dan peningkatan industri negara saya, dan membantu negara saya berubah daripada negara pengeluaran besar kepada kuasa saintifik dan teknologi.


Untuk menggalakkan pembangunan pasaran aplikasi mewah filem polyimide, kitaran industri penyelidikan dan pembangunan bahan baharu adalah panjang, dan kitaran pengenalan pasaran juga panjang. Bergantung pada ciri-ciri cemerlang filem polimida seperti rintangan suhu tinggi, penebat elektrik yang tinggi, kekuatan tinggi dan keliatan, ia mempercepatkan pembangunan pasaran dan mempercepatkan lagi proses penyetempatannya dalam bidang bahan mewah, menjadi yang paling berpotensi bernilai tinggi- prospek permohonan tambahan dan luas. Kelebihan harga bahan filem industri baru sangat jelas. Harga produk domestik yang serupa hanya separuh daripada harga produk luar negara.


Tag berkaitan: Kapten Cr