Rumah > Pusat Berita > Berita Industri

Pusat Berita

Berita berkaitan

Tiada hasil carian!

Filem polimida pelekat ialah plastik kejuruteraan dengan gred rintangan suhu tinggi yang sama.
2022-02-10 11:13:45

Pita dua sisi poliimida, juga dikenali sebagai pita dua sisi Kapton, adalah berdasarkan filem polimida 0.025mm, disalut dengan gel silika organik yang diimport pada kedua-dua belah, dan mempunyai jumlah ketebalan 0.1mm. muka atau kedua belah pihak. Ia boleh digunakan sebagai bahan penebat elektronik gred tinggi dan penetapan tambahan dalam pelbagai persekitaran tahan suhu tinggi, seperti pengeluaran papan litar fleksibel, ikatan suhu tinggi komponen elektronik, dan lain-lain. Model utiliti juga amat sesuai untuk menetapkan pelekat papan litar fleksibel dengan pengapit semasa bahagian pematerian aliran semula.


Filem polimida pelekat ialah plastik kejuruteraan dengan gred rintangan suhu tinggi yang sama. Ia boleh digunakan untuk masa yang lama pada 430 ℃. Mempunyai kestabilan dimensi yang sangat baik, penebat haba, kestabilan pengoksidaan, rintangan kimia dan kebolehmesinan yang baik. Secara umumnya, polimida boleh menggantikan plastik tradisional selagi ia tahan terhadap suhu tinggi dan bahan kimia.


Pita Filem Polimida


Pada masa ini, polyimide digunakan terutamanya dalam aeroangkasa, penerbangan, pembinaan kapal, elektronik, jentera ketepatan dan jentera pejabat.


Pada masa ini, bahan polimida siap yang lebih biasa ialah siri filem Kapton DuPont, yang kebanyakannya digunakan dalam medan elektrik. Di samping itu, poliimida ULTEM GE digunakan terutamanya sebagai resin kejuruteraan.


1. Menurut analisis termogravimetrik, suhu penguraian awal polimida aromatik sepenuhnya biasanya sekitar 500 °C. Polimida yang disintesis daripada anhidrida biftalik dan p-phenylenediamine mempunyai kestabilan terma tertinggi di kalangan polimer setakat ini, dan suhu penguraian terma ialah 600 °C.


2. Polimida boleh menahan suhu yang sangat rendah, seperti tidak rapuh dalam helium cecair pada -269 ℃.


3. Polimida mempunyai sifat mekanikal yang sangat baik. Kekuatan tegangan plastik tidak terisi lebih besar daripada 100MPa, filem homofenil poliimida (Kapton) lebih besar daripada 170MPa, dan polimida bifenil (upilex s) ialah 400MPa. Sebagai plastik kejuruteraan, jumlah filem elastik biasanya 3-4gpa, dan gentian boleh mencapai 200GPa. Mengikut pengiraan teori, gentian yang disintesis oleh phthalic anhydride dan p-phenylenediamine boleh mencapai 500gpa, kedua selepas gentian karbon.


Tag berkaitan: